bg
Greek English French German Italian Russian Spanish Turkish
PDFΕκτύπωσηE-mail

ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ

ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ


ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ-ΧΙΜΑΡΑ-ΔΕΡΒΙΤΣΑΝΗ-ΑΓΙΟΙ ΣΑΡΑΝΤΑ

 

 


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 3-ΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ: 21-23/8/2016

 

 


1Η ΗΜΕΡΑ
Συγκέντρωση των εκδρομέων στην Τρίγωνη Πλατεία και αναχώρηση ώρα 06:30 για Ρίο, Αντίρριο, Αμφιλοχία, (στάση), Άκτιο, Πρέβεζα, Ηγουμενίτσα, άφιξη, διέλευση στα σύνορα Μαυρομάτιου και μετά τις απαραίτητες διαδικασίες μπαίνουμε στην Αλβανία. Συνεχίζουμε διασχίζοντας την πεδιάδα του Βούρκου και τα ελληνόφωνα χωριά προς τα παράλια του Ιονίου, απέναντι από την Κέρκυρα, άφιξη στους Αγίους Σαράντα, γεύμα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα μπορούμε να πραγματοποιήσουμε μια βόλτα στην παραλιακή και στο παλιό λιμανάκι.  Η πόλη είναι χτισμένη πάνω στα ερείπια της αρχαίας πόλης Ογχησμό, που άκμασε στους ρωμαϊκούς χρόνους καθώς ήταν εμπορικός σταθμός για το εμπόριο μεταξύ Ηπείρου και Ιταλίας. Καταστράφηκε το 552 μ.Χ. μετά από αλλεπάλληλες επιδρομές των Γότθων. Σήμερα σημαντικός τουριστικός προορισμός. Στην συνεχεία επίσκεψη στην αρχαία πόλη Βουθρωτό του 6ου π.χ. αιώνα, προστατευμένη από τον διεθνή οργανισμό UNESCO από το 1992. Μοναδικό αρχαιολογικό μνημείο με θέατρο από το 3º π.χ. με βασιλική βυζαντινής εποχής του VI αιώνα, αγορά, γυμνάσιο, κ.α. Δείπνο με διασκέδαση προαιρετικά, διανυκτέρευση.


2Η ΗΜΕΡΑ
Μετά το πρωινό μας διασχίζοντας στον δρόμο μας πανέμορφες γαλάζιες παραλίες και μικρά παραλιακά χωριουδάκια φτάνουμε στην Χιμάρα, περιοχή με σημαντικό ελληνικό πληθυσμό. Επίσκεψη στο παλιό χωριό και θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την Ορθόδοξη εκκλησία τον Αγίων Πάντων που έκτισε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός και το ελληνικό σχολειό. Καφέ στην παραλία στο κέντρο της πόλης στην συνέχεια επιστροφή στους Αγ. Σαράντα, όπου καθ’ οδόν θα επισκεφθούμε το Δέλβινο, γεύμα σε παραδοσιακή ταβέρνα σε τοποθεσία πνιγμένη στο πράσινο. Άφιξη στο ξενοδοχείο, ξεκούραση. Το βράδυ θα επισκεφθούμε το κάστρο του Λεκουρση σε ψηλό λόφο με καταπληκτική θέα την πόλη των Αγ. Σαράντα και απέναντι την Κέρκυρα, δείπνο με μουσική προαιρετικά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.


3Η ΗΜΕΡΑ
Μετά το πρωινό μας επίσκεψη στα ελληνόφωνα χώρια της Δερόπολης και το κεφαλοχώρι της την Δερβητσάνη όπου θα ξεναγηθούμε στην εκκλησία της Θεοτόκου, ελεύθερος χρόνος. Μετά στο Αργυρόκαστρο, πόλη – προπύργιο της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, έδρα της προσωρινής κυβέρνησης της Αυτόνομης Βορείου Ηπείρου (1914). Γνωρίζουμε από ψηλά την ιστορία της πέτρινης πόλης και του κάστρου του Αργυρόκαστρου με πληθυσμό 30.000 κατοίκων περίπου. Το ιστορικό κέντρο της αποτελεί από το 2005 Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ. Γεύμα σε τοπική ταβέρνα στο ελληνόφωνο χωριό της Δερόπολης τους Τεριαχάτες. Επίσκεψη κατόπιν στους Βουλιαράτες, όπου βρίσκεται το Στρατιωτικό Νεκροταφείο των Ελλήνων πεσόντων του 1940 – 41. Συνεχίζουμε για το συνοριακό φυλάκιο της Κακαβιάς, άφιξη (συνοριακές διατυπώσεις κλπ). Στη συνέχεια αναχωρούμε για Καλπάκι, επίσκεψη Πολεμικού Μουσείου, Γιάννινα, Άρτα, Αμφιλοχία, Αντίρριο, Ρίο, Αίγιο με ενδιάμεσες στάσεις, άφιξη το βράδυ, τέλος εκδρομής.

 

 


ΕΞΟΔΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 100,00 €

 

 


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
•Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
•Διαμονή στo ξενοδοχείο MEDITERRANEE 4*  με πρωινό μπουφέ.
•Αρχηγός – συνοδός του Γραφείου μας, ελληνόφωνος ξεναγός, διόδια, έξοδα Γέφυρας, φόροι.