bg
Greek English French German Italian Russian Spanish Turkish
PDFΕκτύπωσηE-mail

ΜΠΑΝΣΚΟ-ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ

 

ΜΠΑΝΣΚΟ - ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ

 

 

 

 


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 3-ΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ: 23 – 25 ΜΑΡΤΙΟΥ

 

 

 

 

 

 


1η μέρα Αίγιο-Bansko (700 χλμ): Αναχώρηση από το Γραφείο μας στις 00:15 με τις ανάλογες καθοδόν στάσεις για το συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα. Μετά τον απαραίτητο συνοριακό έλεγχο συνεχίζουμε για το Bansko. Το Bansko θεωρείται ένα από τα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα των Βαλκανίων και ένας από τους καλύτερους φυσιολατρικούς προορισμούς. Βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Πιρίν, πλούσιο με λίμνες, καταρράκτες, σπήλαια και αιωνόβια δέντρα το οποίο περιλαμβάνεται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco. Άφιξη τακτοποίηση στο ξενοδοχείο στις 11:00 το πρωί. Ελεύθερη μέρα για την πρώτη επαφή σας με το Bansko και χαλάρωση στις εγκαταστάσεις του spa του ξενοδοχείου. Το βράδυ δείπνο & διανυκτέρευση.


2η μέρα Relax Bansko: Πρωινό και ελεύθερη ημέρα στην διάθεση σας να απολαύσετε το Αλπικό τοπίο και να την αξιοποιήστε όπως εσείς θέλετε. Σας προτείνουμε να χαλαρώσετε στις εγκαταστάσεις του spa του ξενοδοχείου, την θερμαινόμενη πισίνα, την σάουνα, το χαμάμ και το γυμναστήριο. Απολαύστε το αλπικό τοπίο πίνοντας ένα καφέ στο σαλέ δίπλα από το τζάκι ή χρησιμοποιώντας τους αναβατήρες του χιονοδρομικού κέντρου να απολαύσετε τις πλαγιές του Πίριν ή επίσκεψη στην πόλη του Bansko με την πρωτότυπη αρχιτεκτονική της βουλγαρικής εθνικής αναγέννησης όπου θα δοκιμάσετε τις ντόπιες μαγειρικές σπεσιαλιτέ αγοράζοντας τοπικά προϊόντα.

Εναλλακτικά αναχωρούμε για την Βουλγαρική πρωτεύουσα. Θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας με επίσημο ξεναγό στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης της Σόφιας. Μεταξύ άλλων θα δούμε τον Καθεδρικό ναό του Alexander Nevski, την Βυζαντινή Εκκλησία της Αγίας Σοφίας που είναι η πιο παλιά και έδωσε το όνομα της στην πόλη, την άσβεστη φλόγα του άγνωστου στρατιώτη, το εθνικό θέατρο, το ναό του Αγίου Νικολάου, το κοινοβούλιο, την Όπερα, την γέφυρα των αετών κ.α. Ελεύθερος χρόνος για ψώνια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας το βράδυ, δείπνο, διανυκτέρευση.


3η μέρα Bansko–Σαντάνσκι–Αίγιο (700 χλμ): Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το Σαντάνσκι, γνωστό για το θαυμάσιο κλίμα του και προ παντός για τις θεραπευτικές ιαματικές πηγές του, μία πόλη με ιστορία χιλίων ετών. Οι πρώτες μαρτυρίες για ανθρώπινη παρουσία στην περιοχή της σημερινής πόλης ανάγονται ήδη στην Εποχή του Χαλκού. Στην αρχαιότητα η περιοχή κατοικείται από την θρακική φυλή των Μαέδων, από την οποία κατάγεται και ο Σπάρτακος, ο θρυλικός αρχηγός της εξέγερσης των δούλων της Ρώμης. Μέχρι σήμερα από την ιστορία της πόλης διασώθηκαν πολυάριθμες μαρτυρίες. Αξιοσημείωτο το καλά διασωθέν αρχαιολογικό μουσείο με πολύ πλούσια συλλογή που παρακολουθεί το παρελθόν του Σαντάνσκι, καθώς και ακόμη ένα άλλο αξιοθέατο που αναμφίβολα θα μας εντυπωσιάσει. Πρόκειται για τον γιγαντιαίο πλάτανο ηλικίας 550 ετών περίπου που υψώνεται πάνω από παλιά μαρμάρινη βρύση. Τα νερά είναι ένα από τα μεγαλύτερα πλούτη της πόλης. Στην περιοχή αναβλύζουν ιαματικές πηγές, τα νερά των οποίων χρησιμοποιούνται στην θεραπεία νοσημάτων του νευρικού κυρίως συστήματος. Παραμονή για περίπου μιάμιση ώρα, όπου θα έχουμε χρόνο για βόλτα και ψώνια. Συνεχίζουμε με στάση στο συνοριακό σταθμό και διέλευση συνόρων. Από την γνωστή πλέον διαδρομή της Εγνατίας Οδού παρακάμπτοντας την Θεσσαλονίκη. Στην περιοχή του Μπιζανίου θα γίνει η τελευταία μας στάση για καφέ, πριν την άφιξη μας στο Αίγιο.

 

 

 

 

 


                                                                                                                            ΕΞΟΔΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 120,00 ευρώ

 

 

 

 

 


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
•Η συνολική μεταφορά – περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
•Δύο (2) διαν/σεις στο ξενοδοχείο PERUN 4* με πρωινό & δείπνο σε μπουφέ.
•Έξοδα Γέφυρας, διοδίων, φόροι, Ασφάλεια Αστικής – Επαγγελματικής Ευθύνης.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Η προαιρετική εκδρομή στη Σόφια