bg
Greek English French German Italian Russian Spanish Turkish
PDFΕκτύπωσηE-mail

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

 


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 5-ΗΜΕΡΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ: 11 – 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018  

 

 


ΗΜΕΡΑ 1Η: Συγκέντρωση των εκδρομέων στο Γραφείο μας ώρα 06:30 και αναχώρηση για Αντίρριο, Αμφιλοχία, Μπιζάνι, (στάση), Γρεβενά, Βέροια (γεύμα), Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Σιδηρόκαστρο, Προμαχώνας, άφιξη στα Ελληνοβουλγαρικά Σύνορα όπου μετά το σχετικό έλεγχο από τα υπηρεσιακά όργανα των δύο χωρών μέσω Κούλατα, Μέλνικ κατά μήκος της γραφικής κοιλάδας του Στρυμώνα και του Ρίλσκι φθάνουμε στο  Σαντάνσκι πατρίδα του Σπάρτακου, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διαν/ση.


ΗΜΕΡΑ 2Η: Μετά το πρωινό ξεκινάμε δια μέσου των ιστορικών Στενών της Κρέσνας–Σιμιτλί-Μπλαγκόεβγραντ και θα παρακάμψουμε για μία επίσκεψη στο περίφημο Μοναστήρι του Ρίλα (10ου αιώνα), κτισμένο σε μαγευτική τοποθεσία με απαράμιλλες ολόγυρα φυσικές ομορφιές που θεωρείται σαν το καλύτερο μνημείο αρχιτεκτονικής ζωγραφικής και ξυλογλυπτικής Τέχνης της Βουλγαρίας. Επιστροφή στην κεντρική οδική αρτηρία και συνεχίζουμε για Ντούπνιτσα, Σάμοκοβ και στο γοητευτικό και σπουδαίο κέντρο χειμερινών διακοπών Μπόρεβετς, στις βόρειες κατάφυτες πλαγιές του όρους Ρίλα  που είναι και η αφετηρία  για την υψηλότερη κορυφή Μουσαλά (2.925 μ. ύψος), στάση στις Τουριστικές εγκαταστάσεις (γεύμα). Κατόπιν μέσω Κόστενεκ – Πάζαρτζικ άφιξη στη Φιλιππούπολη (Πλόβντιβ) που είναι η κυριότερη μετά τη Σόφια πόλη της Βουλγαρίας, άλλοτε αρχαίο Ελληνικό κέντρο και πρωτεύουσα της Ανατολικής Ρωμυλίας. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διαν/ση.


ΗΜΕΡΑ 3Η: Μετά το πρωινό περιήγηση. Θα δούμε τη μεγάλη κεντρική πλατεία, το πάρκο Ελευθερίας, την οδό Βασίλ Κολάρωφ με τα κυριότερα καταστήματα, τον λόφο του Ακροβάτη, τον χώρο Διεθνών Εκθέσεων, την γέφυρα του Έβρου (Μαρίτσα), το αριστουργηματικό Μνημείο με την γλυπτική αναπαράσταση της Βουλγαρικής ιστορίας, την Όπερα, το παλιό τμήμα της Πόλης με το Αρχαιολογικό και Εθνογραφικό Μουσείο, την Ακρόπολη με την ωραία θέα της πόλης, το λόφο των Ελευθερωτών με το πελώριο Μνημείο Αλιόζα. Μετά το γεύμα αναχώρηση για Σόφια μέσω Πάζαρτζικ, άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διαν/ση.


ΗΜΕΡΑ 4Η: Μετά το πρωινό η περιήγηση της καταπράσινης Σόφιας και των προαστίων της. Κατά σειρά θα δούμε τον περίφημο Καθεδρικό Ναό – Μνημείο του Αλεξάντερ Νέφσκυ και την υπόγεια κρύπτη του, συλλογή από θαυμάσιες Βυζαντινές εικόνες, την παλιά Βασιλική της Αγίας Σοφίας (6ου αιώνα) απ΄ όπου προέρχεται και το όνομα της Πόλης, το Πατριαρχείο, την Ακαδημία Επιστημών, την Πλατεία 9ης Σεπτεμβρίου, το Εθνογραφικό Μουσείο και την Πινακοθήκη που στεγάζεται στα άλλοτε Τσαρικά Ανάκτορα, τις εκκλησίες του Αγίου Νικολάου (Ρωσική), της Αγίας Κυριακής, το Τζαμί Μπουγιούκ, το Μνημείο απελευθερωτών στην Πλατεία Ναρόντο Σομπράνιε, το Στάδιο Νέφσκυ, το απέραντο Πάρκο της Ελευθερίας κ.α. Θα περάσουμε από πολλούς μεγάλους ίσιους ακτινωτούς και δενδροφυτευμένους δρόμους, μπροστά από μία σειρά από απέραντα καταπράσινα πάρκα και θα καταλήξουμε μετά από διαδρομή περίπου 40΄ με το τελεφερίκ στην γοητευτική Βίτοσα όπου είναι το χιονοδρομικό κέντρο, σχετική παραμονή. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, απόγευμα ελεύθερο και το βράδυ προαιρετική συνδιασκέδαση σε χαρακτηριστικό νυκτερινό κέντρο όπου μαζί με σπέσιαλ δείπνο θα απολαύσουμε και ένα ωραίο Φοκλορικό πρόγραμμα με τοπικούς αλλά και Ελληνικούς χορούς και τραγούδια, μουσική. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διαν/ση.


ΗΜΕΡΑ 5Η: Μετά το πρωινό αναχώρηση για Μπλαγκόεβγραντ, Κούλατα και μετά τον τελωνειακό έλεγχο Βουλγαρίας και Ελλάδος μέσω Προμαχώνα, Σιδηροκάστρου, Βέροιας (γεύμα), Γρεβενών, Ιωαννίνων, Αντιρρίου – Ρίου φθάνουμε στο Ρίο, Πάτρα και Αίγιο. Τέλος εκδρομής.

 

 


ΕΞΟΔΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 240,00 ευρώ

 

 


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
•Η μεταφορά – περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
•Ξενοδοχεία 4* και 5* στην Βουλγαρία σε δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια.
•Ημιδιατροφή στην Βουλγαρία (πρωινό σε πλούσιο μπουφέ και δείπνο).
•Ξεναγήσεις, περιηγήσεις, με Ελληνόφωνο ξεναγό.
•Τα έξοδα Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης, χάρτες, έντυπα, φόροι.