bg
Greek English French German Italian Russian Spanish Turkish
PDFΕκτύπωσηE-mail

ΓΥΡΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ

ΓΥΡΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ

 

 


ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ – ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ – ΒΑΡΝΑ – ΣΟΦΙΑ

 

 


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 7ΗΜΕΡΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΑΠΟ 23 ΕΩΣ 29/9/2017

 

 

 

ΗΜΕΡΑ 1Η: Συγκέντρωση των εκδρομέων στο Γραφείο μας ώρα 06.30 και αναχώρηση για Ρίο – Αντίρριο, Αμφιλοχία, Άρτα, Μπιζάνι, (στάση), Βέροια (γεύμα καθ’ οδόν), Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Σιδηρόκαστρο, Προμαχώνας και άφιξη στα Ελληνο-βουλγαρικά σύνορα όπου μετά το σχετικό έλεγχο από τα υπηρεσιακά όργανα των δύο χωρών μέσω Κούλατα Μέλνικ κατά μήκος της γραφικής κοιλάδας του Στρυμόνα και του παραποτάμου αυτού Ρίλσκι φθάνουμε στο Σαντάνσκι πατρίδα του Σπάρτακου, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, ελεύθερος χρόνος για τη γνωριμία μας με την πόλη, δείπνο, διαν/ση.


ΗΜΕΡΑ 2Η: Μετά το πρωινό ξεκινάμε δια μέσου των ιστορικών Στενών της Κρέσνας – Σιμιτλί – Μπλαγκόεβγραντ και θα παρακάμψουμε για μία επίσκεψη στο περίφημο Μοναστήρι του Ρίλα (10ου αιώνα) που είναι κτισμένο σε μαγευτική τοποθεσία με απαράμιλλες φυσικές ομορφιές και θεωρείται σαν το καλλίτερο μνημείο αρχιτεκτονικής ζωγραφικής και ξυλογλυπτικής Τέχνης της Βουλγαρίας. Μετά από σχετική παραμονή επιστρέφουμε στην κεντρική οδική αρτηρία και συνεχίζουμε μέσω υπέροχης διαδρομής για Ντούπνιτσα, Σάμοκοβ και άφιξη στο σπουδαίο κέντρο χειμερινών διακοπών και σπορ Μπόρεβετς, στις βόρειες κατάφυτες πλαγιές του όρους Ρίλα που είναι και η αφετηρία για την υψηλότερη κορυφή Μουσαλά (2.925 μ. ύψος), στάση, επίσκεψη στις τουριστικές εγκαταστάσεις. Κατόπιν μέσω Κόστανεκ – Πάζαρτζικ άφιξη στη Φιλιππούπολη την κυριότερη μετά την Σόφια πόλη της Βουλγαρίας, άλλοτε αρχαίο Ελληνικό κέντρο και πρωτεύουσα της Ανατολικής Ρωμυλίας. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διαν/ση.


ΗΜΕΡΑ 3Η: Μετά το πρωινό θα δούμε την μεγάλη κεντρική πλατεία της πόλης, το πάρκο Ελευθερίας, την οδό Βασίλ Κολάρωφ με τα κυριότερα καταστήματα, τον λόφο του Ακροβάτη, την Όπερα, το παλιό τμήμα της Πόλης με το Αρχαιολογικό και Εθνογραφικό Μουσείο, την Ακρόπολη με την ωραία θέα της πόλης και το λόφο των Ελευθερωτών με το πελώριο Μνημείο Αλιόζα κ.α. και άμεση αναχώρηση για Βάρνα μέσω Πύργου. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διαν/ση.


ΗΜΕΡΑ 4Η: Πρόγευμα και επίσκεψη στα αξιοθέατα της παλαιάς & νέας πόλης στο Ενυδρείο, την Χρυσή αμμουδιά κ.α. Απόγευμα ελεύθερο για αγορές και το βράδυ προαιρετικό γλέντι με λαϊκούς χορούς, όσοι δεν συμμετέχουν δείπνο στο ξενοδοχείο, διαν/ση.


ΗΜΕΡΑ 5Η: Μετά το πρωινό αναχώρηση για τη Σόφια μέσω Κάζανλακ , Κοιλάδας των Ρόδων, άφιξη, δείπνο, διαν/ση.


ΗΜΕΡΑ 6Η: Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε για την περιήγηση της καταπράσινης Σόφιας και των προαστίων της. Κατά σειρά θα δούμε τον περίφημο Καθεδρικό Ναό – Μνημείο του Αλεξάντερ Νέφσκυ και την υπόγεια κρύπτη του συλλογή από θαυμάσιες Βυζαντινές εικόνες, την παλιά Βασιλική της Αγίας Σοφίας (6ου αιώνα) απ΄ όπου προέρχεται και το όνομα της Πόλης, το Πατριαρχείο, την Ακαδημία Επιστημών, την Πλατεία 9ης Σεπτεμβρίου, το Εθνογραφικό Μουσείο και την Πινακοθήκη που στεγάζεται στα άλλοτε Τσαρικά Ανάκτορα, τις εκκλησίες του Αγίου Νικολάου (Ρωσική), της Αγίας Κυριακής, το Τζαμί Μπουγιούκ, το Μνημείο απελευθερωτών στην Πλατεία Ναρόντο Σομπράνιε, το Στάδιο Νέφσκυ, το απέραντο Πάρκο της Ελευθερίας κ.α. Μετά από μία ωραία διαδρομή μέσα από καταπράσινα πάρκα θα φθάσουμε στη Βίτοσα όπου το χιονοδρομικό κέντρο και θα γευματίσουμε. Το απόγευμα ελεύθερο και το βράδυ προαιρετική διασκέδαση σε χαρακτηριστικό νυκτερινό κέντρο όπου μαζί με σπέσιαλ δείπνο θα απολαύσουμε και ένα ωραίο Φολκλορικό πρόγραμμα με τοπικούς και Ελληνικούς χορούς και τραγούδια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διαν/ση.


ΗΜΕΡΑ 7Η: Μετά το πρωινό αναχώρηση για Μπλαγκόεβγραντ, Κρέσνα, τελευταία ψώνια και μετά τον τελωνειακό έλεγχο Βουλγαρίας και Ελλάδος μέσω Προμαχώνα, Σιδηροκάστρου, Θεσσαλονίκης, Βέροιας (γεύμα), Ιωαννίνων, Αμφιλοχίας, Αντιρρίου – Ρίου φθάνουμε στο  Αίγιο με ενδιάμεσες στάσεις, τέλος εκδρομής.

 

 

 

 

 

ΕΞΟΔΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 395,00 ευρω

 

 

 

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
-Η μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
-Ξενοδοχεία κατηγορίας 4*στην Βουλγαρία σε δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια
-Ημιδιατροφή στην Βουλγαρία (πρωινό μπουφέ και δείπνο)
-Ξεναγήσεις, περιηγήσεις με Ελληνόφωνο ξεναγό
-Τα έξοδα  Γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου, διόδια, ασφάλεια αστικής ευθύνης.
-Χάρτες – έντυπα – φόροι.